Forskere bliver gjort til politiske modstandere

Season 1, Episode 2,   Jan 20, 2017, 02:04 PM

Fredag 20. januar 2017, bliver Donald J. Trump taget i ed som USA's 45. præsident. I kølvandet på den for længst overståede amerikanske præsident valgkamp fulgte en lang række debatter om nyhedsmediers troværdighed, unøjagtige meningsmålinger og fremkomsten af en helt ny type nyhedsmedier. 

 I dagens podcast fortæller Mark Ørsten, professor i journalistik fra Roskilde Universitet, hvilken tendens, han mener, er den vigtigste at kaste sig over som medieforsker. Også andre humanistiske forskere har nok at se til for tiden, bl.a. politisk filosof Sune Lægaard, som medvirker i en af Videnskab.dk's artikler denne uge: Filosofisk analyse: Regeringens flygtningepolitik er hyklerisk. 

Politisk filosofi beskæftiger sig med aktuelle, politiske spørgsmål, og Sune Lægaard fortæller, at der er nok at tage fat på i en tid med flygtningekrise, brexit og klimaforandringerne.
Et problem, når forskning bliver politisk

Netop humanistiske forskere som Sune Lægaard bliver ofte beskyldt for at politisere via deres forskning. I dagens podcast belyser Sune Lægaard problemstillingen og peger på, at både forskere og politikere bærer deres del af skylden.

Medvirkende:

  • Professor (MSO) i journalistik Mark Ørsten på Roskilde Universitet
  • Lektor i praktisk filosofi Sune Lægaard på Roskilde Universitet
  • Journalist Charlotte Price Persson fra Videnskab.dk

Vært, producer og tilrettelægger: Jais Baggestrøm Koch

Musik: Jais Baggestrøm Koch